2015-2016

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2016

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά και για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που καθιέρωσε το Υπουργείο Παιδείας. Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με αθλοπαιδιές και παιχνίδια (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ) χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας. Ενδιάμεσα, έγινε παρουσίαση και επίδειξη του αγωνίσματος της ελληνορωμαϊκής πάλης από τον προπονητή και τους αθλητές του συλλόγου ελληνορωμαϊκής πάλης ΓΑΣ Πλαστήρας Καρδίτσας. Επίσης πραγματοποιήθηκαν εικαστικές δραστηριότητες με θέμα «Αθλητισμός-δικαίωμα για όλους».

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στον Παλαμά img_9410  
img_9393 img_9345  

 

Η καλοκαιρινή σχολική γιορτή του 1ου Δ.Σ. Παλαμά

Εκδηλώσεις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά με τη λήξη της σχολικής χρονιάςek2ek1Η καλοκαιρινή σχολική γιορτή του 1ου Δ.Σ. Παλαμά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Τρίτη 14-6-2016 στις 9 το πρωί , στον προαύλιο  χώρο του σχολείου. Η γιορτή ξεκίνησε με το τραγούδι Γερμανικών της ΣΤ΄ τάξης, που πήρε το δεύτερο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργανώθηκε από την γερμανική πρεσβεία  την επιμέλεια του οποίου είχε η καθηγήτρια Γερμανικών κ. Λιάκου Χαρά. Στο πρώτο μέρος οι μαθητές συμμετείχαν με δύο(2) παραδοσιακούς χορούς η κάθε τάξη, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στο δεύτερο μέρος η γιορτή συνεχίστηκε με ευχάριστα παιχνίδια, που ενθουσίασαν μαθητές και προσκεκλημένους γονείς. Την εκδήλωση επιμελήθηκε ο καθηγητής Φ.Α. κ. Ταμπάκης Γιώργος. Οι μαθητές χαρούμενοι αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά κι ευχήθηκαν σε όλους, ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Διάκριση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά σε διαγωνισμό της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα

 

 

Το τμήμα της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά με την εκπ/κό Γερμανικής Γλώσσας κ. Λιάκου Χαρίκλεια συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα για το «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2016» και απέσπασαν το δεύτερο βραβείο.

Για το 2016, απονέμονται τρία βραβεία και έπαινοι. Το δεύτερο βραβείο ανταμείβεται με ένα σεμινάριο με θέμα τον πολιτισμό στο Goethe Institut στη Γερμανία διάρκειας μίας εβδομάδας. Η απονομή θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου 2016  και ώρα 19.30 μ.μ. σε ειδική εκδήλωση από τον Γερμανό Πρέσβη κ. Peter Schoof.

Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Μαθαίνοντας Γερμανικά με τραγούδια». Οι μαθητές, μετά από πρόταση της εκ/πού θέλησαν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, όπου για τρεις μήνες επεξεργάζονταν το τραγούδι της τραγουδίστριας Sarah Connor ?Wie sch?n du bist? (πόσο όμορφος-η είσαι). Το τραγούδι έχει θέμα την παραβατική συμπεριφορά των εφήβων, τις συγκρούσεις στο οικογενειακό περιβάλλον, αλλά και  την εσωτερική ομορφιά του καθενός και πραγματεύεται έννοιες όπως κατανόηση, συγχώρεση, μοναξιά, στοργή, αγάπη. Οι μαθητές αφού διδάχτηκαν με αιτιολογημένη διδακτική μέθοδο το τραγούδι, γύρισαν μετά από δική τους πρόταση όλες τις σκηνές του έργου και δημιούργησαν το βίντεο κλιπ του τραγουδιού με τη δική τους ματιά. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την αξιέπαινη προσπάθειά τους και στο Δ/ντή του σχολείου κο Δασκαλόπουλο Κων/νο για την συναίνεση και την υποστήριξή του σε όλη τη διάρκεια των εργασιών του έργου.

Σχολικοί αγώνες καλαθοσφαίρισης

Σχολικοί αγώνες καλαθοσφαίρισης

Με επιτυχία συμμετείχε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά στους σχολικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης μαθητών του Δήμου Παλαμά που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 18-2-2016 στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου, στα πλαίσια των "Σχολικών Αγώνων Ομαδικών Αθλημάτων Αθλοπαιδειάς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2015-2016". Τα παιχνίδια είχαν το χαρακτήρα του "Ευ αγωνίζεσθαι" με τους υπεύθυνους καθηγητές Φυσικής Αγωγής να δίνουν έμφαση στη μετάδοση και στη σημασία της ευγενούς άμιλλας από μικρή ηλικία, στο σεβασμό στην αθλητική διδικασία, στους συναθλητές αντιπάλους, στους φιλάθλους και στο περιβάλλον.