Το σχολείο μας

Το σχολείο μας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Παλαμά. Αποτελείται από δύο κτίρια:

Ένα πετρόκτιστο κτίριο του 1950 (μετά το σεισμό του 2021 κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση και αναμένεται η απόφαση για την επίλυση του θέματος) και ένα καινούργιο κτίριο που κατασκευάστηκε το 2014, το οποίο διαθέτει μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων, εργαστήρια Πληροφορικής, Μουσικής, Εικαστικών, Φυσικών Επιστημών και Βιβλιοθήκη. Προσωρινά για τη στέγαση των μαθητών τοποθετήθηκαν πέντε(5) κοντέινερς.

Το μεγάλο προαύλιο ικανοποιεί τις ανάγκες των μαθητών για παιχνίδι, ξεκούραση αλλά και αθλητισμό.

Στον προαύλιο χώρο υπάρχουν μπασκέτες, γήπεδο βόλεϊ, τέρματα ποδοσφαίρου, θεατράκι.

Για την άθληση των μαθητών τις κρύες μέρες υπάρχει γυμναστήριο με παρκέ όπου οι μαθητές μπορούν απερίσπαστα να κάνουν τη γυμναστική τους.

Στο Γραφείο του Διευθυντή υπάρχουν δύο (2) Η/Υ για τις ανάγκες της Υπηρεσίας, φαξ, φωτοτυπικό και τρεις εκτυπωτές.

Στο Γραφείο Δασκάλων υπάρχουν και διατίθενται για χρήση από τους εκπαιδευτικούς δύο (2) φωτοτυπικό και ένας (1) Η/Υ.

Στο Τμήμα Ένταξης υπάρχει ένας (1) Η/Υ για την υποβοήθηση των μαθητών.

Το σχολείο μας διαθέτει σύγχρονο Εργαστήριο Πληροφορικής που αποτελείται από 12 σταθμούς εργασίας. Μέσω του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας γίνεται διασύνδεση με το Internet μέσω ευρυζωνικών υπηρεσιών. Στον χώρο του Εργαστηρίου Πληροφορικής διατίθενται προς χρήση, ένας (1) εκτυπωτής-ασπρόμαυρος laser, διαδραστικό σύστημα.

Στο χώρο της Σχολικής Βιβλιοθήκης διατίθενται για δανεισμό στους μαθητές περίπου 700 τίτλοι βιβλίων. Υπάρχει Η/Υ και βιντειπροβολέας.

Στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών υπάρχουν όργανα και υλικά για την πραγματοποίηση των πειραμάτων της Φυσικής. Υπάρχει φορητός Η/Υ και διαδραστικό σύστημα.